Nieuws Seizoen 4

Showrunner over rol Shannen Doherty + eerste foto

Shannen Doherty Riverdale

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Riverdale wordt een uiterst emotionele. Het eerbetoon aan Luke Perry staat centraal. De acteur speelde de rol van Fred Andrews in Riverdale, maar overleed eerder dit jaar aan de gevolgen van een zware beroerte. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa heeft details gedeeld over de belangrijke aflevering en de rol van Shannen Doherty daarin.

Shannen Doherty in Riverdale

Shannen Doherty was goed bevriend met Luke Perry sinds de twee samen te zien waren in Beverly Hills, 90210. Toen zij een gastrol kreeg aangeboden om Perry te eren, besloot ze die dan ook te grijpen. De eerste foto daarvan is inmiddels verschenen bij Entertainment Weekly en ook gaf de showrunner details over de rol die Doherty speelt.

“Shannen speelt de persoon die ons vertelt wat er met Fred is gebeurd. Zij was er en is een onverwachte bron van troost voor Archie. Een groot deel van vrede over wat er met Fred gebeurt, komt door de aanwezigheid van Shannens karakter. De scene is zo hartverscheurend omdat je echt Shannens gevoel voor Luke voelt.”

Emotionele dagen

Roberto Aguirre-Sacasa gaf ook toe dat de dagen na het overlijden van Perry zwaar waren. “Het is zeer, zeer intens geweest. Luke en Fred waren soortgelijke mannen. Iedereen hield van Fred, iedereen hield van Luke. Ze waren allebei genereus en lieten hun hart spreken. Het was heel zwaar in de dagen nadat Luke overleed. Ik weet dat KJ pauze nam van het filmen. Hij ging zitten en hij zei: ‘Gosh, Roberto, kun je je het voorstellen dat we allemaal zulke goede mensen zouden zijn als Luke?’ Een soortgelijk gevoel zien we in de eerste aflevering.”