Nieuws seizoen 3

Showrunner bespreekt seizoensfinale Riverdale: Lot Jughead bekend?

Riverdale seizoensfinale

Roberto Aguirre-Sacasa heeft zich in gesprek met Express uitgelaten over de seizoensfinale van het derde seizoen van Riverdale. Fans bleven verslagen achter toen in de laatste aflevering van het seizoen werd vooruitgeblikt naar een situatie die waarschijnlijk in seizoen 4 afspeelt. Daarin zagen we hoe Archie, Veronica en Betty bij een kampvuur stonden met de muts van Jughead. Daarbij werden de woorden uitgesproken: “We verbranden onze kleren, wassen het bloed eraf en spreken hier nooit meer over.” Wat dat betekent, is nog maar zeer de vraag.

Seizoensfinale

De showrunner heeft het één en ander toegelicht in gesprek met The Hollywood Reporter: “We wilden één keer dat het seizoen niet zou eindigen met iets slechts. In plaats daarvan wilden we naar iets toe bouwen in seizoen 4, een onbesproken misdaad. Dus in plaats van iets slechts te laten zien in de seizoensfinale, wilden we ergens naar vooruit blikken.”

“Dat is een beetje de lol van seizoen 4, hoe zijn we op deze plaats terecht gekomen? Hoe kwamen deze drie karakters Archie, Betty en Veronica in de bossen, rond dat vuur, vol bloed en waarom verbranden ze Jughead’s muts? We dachten dat dat een mooie uitdaging voor ons was, een andere soort cliffhanger.”

En dat met die cliffhanger is gelukt. Fans vragen zich massaal af hoe het nu verder moet met Jughead. Moeten we in de toekomst echt afscheid van hem nemen? Of moeten zijn drie beste vrienden een daad die hij heeft begaan stilzwijgen?