Seizoen 4

Showrunner bespreekt bijzondere Luke Perry-aflevering

Fred Andrews Luke Perry

Riverdale neemt in de eerste aflevering van het vierde seizoen afscheid van Luke Perry. De acteur overleed in maart 2019 aan de gevolgen van een zware beroerte. Zijn afscheid in Riverdale werd uitgesteld tot in het vierde seizoen om hem een waardig afscheid te kunnen geven. Roberto Aguirre-Sacasa heeft zich uitgelaten over de aflevering.

Eerbetoon

De eerbetoon aflevering wordt een op zichzelfstaande aflevering, zo liet de showrunner weten aan TVLine. Zelfs de ‘previously on’… recap is uit de aflevering gelaten. “Nadat we de aflevering hadden afgerond, zei iedereen: ‘Weet je wat? Dat heb je niet echt nodig.” Op die manier was er ook wat extra tijd voor de aflevering.

de showrunner besprak ook de rol van Shannen Doherty. “Shannen is geweldig in de aflevering. Ze is er zo geweldig in, omdat ik denk dat het heel echt voor haar is”, aldus Roberto. Sinds dat de twee beiden te zien waren in Beverly Hills, 90210 waren de twee goede vrienden. Zij liet eerder dan ook weten blij te zijn met de gastrol in Riverdale om haar goede vriend te eren.