Riverdale S01E01

Aflevering 1 – The River’s Edge

Het is stil in het stadje Riverdale. Alhoewel de scholen op het punt van beginnen staan, is het stadje de laatste tijd alleen bezig geweest met het tragisch overlijden van Jason Blossom. De tweelingbroer van Cheryl Blossom had het allemaal goed voor elkaar op de hoge school.

Jason Blossom is verdronken

In de zomer is hij echter verdronken en dat nieuws is ingeslagen als een bom. Archie Andrews is nog steeds dezelfde tiener, maar de gebeurtenissen in de zomer maken hem er steeds meer van bewust dat hij een carrière in de muziek op wil bouwen en hij niet langer in de voetsporen van zijn vader Fred wil treden. Mogelijk heeft dat wel iets te maken met de verboden relatie die Archie in de zomer is aangegaan met zijn muzieklerares

Ms. Grundy. Als Archie op zoek moet naar een nieuwe mentor, komt hij uit bij Josie McCoy van Josie and the Pussycats. Zij moet in eerste instantie echter niets van Archie weten. Tegelijkertijd worstelt Archie met de verbroken vriendschap met Jughead en blijkt zijn buurmeisje Betty hopeloos verliefd op hem te zijn. Nog nooit heeft ze de liefde echter toe willen geven. Maar blijft ze ook stil als de nieuwe studente, Veronica Lodge, in de stad komt? Ook staat de vraag wie Jason Blossom heeft vermoord centraal.

De trailer van aflevering 1: The River’s Edge