Cast Nieuws

Luke Perry moest vechten voor rol in Riverdale

Luke Perry Fred Andrews Riverdale

Luke Perry kwam vorige maand op 52-jarige leeftijd te overlijden vanwege de gevolgen van een zware beroerte. Langzaam aan wordt steeds meer duidelijk over wat voor indrukwekkende man Luke Perry was. Nu blijkt ook dat hij heeft moeten vechten voor zijn rol in Riverdale.

Luke Perry als Fred Andrews

Luke Perry slaagde erin om de rol van Fred Andrews binnen te halen. Hij was de eerste ouder die werd gecast, maar had moeite om zijn rol te veroveren. “Aanvankelijk waren we bang om een voormalig tieneridool te casten, omdat we dachten dat dat te kitscherig zou zijn”, vertelde David Rapaport aan EW. Hij was verantwoordelijk voor de casting. “Luke kwam binnen en vocht voor de rol. We moesten een beslissing nemen: doen we dit of doen we dit niet?”

“Een deel van de show is dat er zo veel nostalgie aan te pas komt, dus het heeft ook iets om een voormalig hartendief de vader te laten spelen van een huidige hartendief. Luke was de eerste die we gecast hebben. Daarna was Mädchen niet te missen en Marisol’s optreden blies ons weg. Toen kwam Skeet Ulrich binnen en dat bleek een no-brainer. Daarna haalden we Robin Givens en Molly Ringwald binnen en werd het een cool ding om te doen.”