Nieuws Seizoen 4

KJ Apa (Archie) over eerbetoon aan Luke Perry

Fred Andrews Riverdale

Roberto Aguirre-Sacasa, de showrunner van Riverdale, maakte eerder al bekend dat de eerste aflevering van seizoen 4 een eerbetoon wordt aan Luke Perry. De acteur overleed in maart aan de gevolgen van een zware beroerte. De makers van de serie besloten toentertijd zijn afscheid uit te stellen tot in het vierde seizoen om hem een waardig afscheid te kunnen geven. Volgens KJ Apa, de acteur die in de huid van Archie kruipt, is dat waardige afscheid er gekomen.

Eerbetoon Luke Perry

De opnames voor de eerbetoon-aflevering zijn in volle gang en naast de gewone cast van de serie was ook Shannen Doherty aanwezig. Zij werkt met Luke samen in Beverly Hills, 90210. “Het was geweldig. Ik had een paar scènes met haar. Ze is een prachtige actrice. Alles in die eerste aflevering is zo authentiek en zo echt dat het niet eens voelde alsof we een aflevering aan het schieten waren. Het was duidelijk echt emotioneel. Het is een prachtige aflevering. We hebben nog steeds een hoop te schieten ervoor.”

KJ Apa kan niet wachten tot de eerste aflevering getoond gaat worden. “Ik ben super enthousiast voor mensen om het te zien.” Makkelijk waren de opnames volgens KJ Apa echter niet. “Het is een moeilijke, omdat je terug moet gaan en weer toegang moet geven tot de emoties. Dat is niet iets waar iedereen zich comfortabel bij voelt. De schrijvers hebben het absoluut goed gedaan.” De eerste aflevering van seizoen 4 wordt in oktober op Netflix verwacht.