Cast Nieuws Seizoen 4

Gastrol Shannen Doherty in eerbetoon Riverdale voor Luke Perry

De eerste aflevering voor het vierde seizoen van Riverdale wordt een eerbetoon aan Luke Perry. De acteur overleden afgelopen maart aan de gevolgen van een zware beroerte. Inmiddels is duidelijk geworden dat Shannen Doherty, een actrice met wie hij lang bevriend was sinds Beverly Hills, 90210, een gastrol krijgt in de speciale aflevering voor Perry.

Beverly Hills, 90210

Luke Parry werd bekend als acteur vanwege zijn rol in de tienerdramaserie Beverly Hills, 90210. Hij kroop voor die rol in de huid van Dylan McKay. In Beverly Hills, 90210 vormde hij een koppel met Doherty en het duurde niet lang voordat de twee uitgroeiden tot de grote favorieten van de fans van de show.

Het nieuws van het overlijden van Perry sloeg dan ook in als een bom bij Doherty. Toen ze de kans kreeg om een gastrol te vervullen in de speciale aflevering voor Perry, besloot ze daar meteen ‘ja’ op te zeggen. Welke rol dat wordt, is nog niet duidelijk. Roberto Aguirre-Sacasa vertelt zijn beweegredenen: “Ze waren zulke goede vrienden. Toen we deze speciale aflevering aan het maken waren, wilden we het zo speciaal mogelijk maken. Daarom vroegen we Shannen op een cruciale, superemotionele rol te spelen. Ze las het script en zei meteen ‘ja’. Het zal een grote impact hebben.”