Veronica Lodge Riverdale

Veronica Lodge

Veronica Cecilia Lodge is één van de hoofdrolspelers in Riverdale. Ze wordt gespeeld door Camila Mendes.

Veronica Lodge uit Riverdale

Veronica Lodge is opgegroeid in New York met haar welvarende ouders Hiram en Hermione Lodge. ze is een leven vol luxe en privileges gewend. Op The Spence School, de vorige school waar ze naartoe ging, stond ze bekend als cheerleader en pester. Ze was ook altijd flink aan het feesten en ging zelfs met Nick st. Clair aan de drugs. Toen haar vader verdacht werd van fraude en naar de gevangenis werd gestuurd, veranderde het leven van Veronica en haar moeder.

In Riverdale wordt Veronica dan al snel een heel ander mens. Het is voor niemand een geheim dat Veronica een gemeen meisje was in New York, maar in Riverdale wil ze echt haar best doen om zich aan te passen. Met Betty aan haar zijde als beste vriendin en Archie als haar vriendje is ze daadwerkelijk een heel ander persoon geworden.

Over Camila Mendes

Camila Mendes is 24 jaar oud en een Braziliaans Amerikaanse actrice. Mendes werd geboren in Charlottesville, Virginia, en is de dochter van de Braziliaanse ouders Gisele en Victor Mendes. Tijdens haar jeugd is Camila regelmatig verhuisd, maar de meeste tijd bracht ze in haar jeugd door in Florida.

Het eerste baantje dat Camila Mendes als actrice had, was in een commercial van IKEA. Veel bekendheid leverde dat niet op, maar dat veranderde toen ze in 2017 werd gecast als Veronica Lodge voor Riverdale. In 2018 was ze daarnaast onder meer te zien bij The New Romantic (Morgan), The Stand-In (Shelby Pace) en Coyote Lake (Ester). Ook had Camila al verschillende rolletjes in videoclips, waaronder in Side Effects van The Chainsmokers en Emily Warren.