Jughead Jones Riverdale

Jughead Jones

Forsythe Pendleton Jones III, beter bekend als Jughead Jones, behoort tot de vaste personages in Riverdale. Hij vormt samen met Archie, Betty en Veronica de groep waarin het het meest draait in Riverdale.

Jughead Jones uit Riverdale

Forsythe Pendleton Jones III, beter bekend als Jughead Jones, is in Riverdale opgegroeid met zijn jeugdvrienden Archie Andrews en Betty Cooper. Jughead is de zoon van FP Jones, de leider van de Southside Serpents, en de oudere broer van Jellybean Jones. Een paar jaar voordat de serie van start gaat, is FP ontslagen door Archie’s vader. Het zorgt ervoor dat FP aan de drank gaat en in een negatieve spiraal terechtkomt. Door het gebrek aan inkomen, besluiten Jugheads moeder en zijn zusje te vertrekken. Jughead besluit echter zijn intrek te nemen in de Twilight Drive-In.

Jughead is de verteller van het verhaal. Door zijn betrokkenheid bij de Southside Serpents brengt hij zichzelf regelmatig in de problemen. Als FP Jones uiteindelijk aankondigt met pensioen te gaan bij de Southside Serpents is het de bedoeling dat Jughead zijn taken overneemt. Hij hoopt dat zijn vriendin Betty de koningin van de groep wil worden.

Over Cole Sprouse

Cole Sprouse had voordat hij in Riverdale te zien was al een flinke carrière achter de rug. De Amerikaanse acteur is de tweelingbroer van Dylan Sprouse. Samen met hem werd Cole als klein jongetje al bekend. Ze warne namelijk de hoofdpersonages in The Suite Life of Zack & Cody en in Suite Life on Deck. Toen ze acht maanden waren, begonnen de twee op aanraden van hun oma al met acteren.

Het is dan ook niet verrassend dat de CV van Cole inmiddels volstaat met klusjes die hij al gedaan heeft. Ook werd hij als klein jongetje al veelvuldig genomineerd voor awards, maar viel hij echt pas in de prijzen toen hij in 2017 de rol van Jughead Jones ging vertolken in Riverdale. Sindsdien pakte hij de ene na de andere prijs bij de Teen Choice Awards.