Betty Cooper Riverdale

Betty Cooper

Betty Cooper, volledige naam Elizabeth Cooper, wordt gespeeld door Lili Reinhart. Betty is één van de belangrijkste personages in Riverdale de serie.

Betty Cooper uit Riverdale

Betty Cooper is het buurmeisje van Archie. Eigenlijk is ze al jarenlang verliefd op hem, maar dat heeft ze nooit durven zeggen. Als ze op een dag toch haar liefde voor hem uit, krijgt ze niet het antwoord waarop ze gehoopt had. Desondanks blijven de twee wel beste vrienden. Tijdens een onderzoek wordt Betty vervolgens verliefd op Jughead Jones, een goede vriend van Archie.

Over het algemeen is Betty te omschrijven als het lieve, aardige, slimme meisje dat alles doet wat haar ouders haar opdragen. Ze doet haar best op school en wordt in alle gezien als de perfecte dochter. Tot het moment dat ze besluit voor zichzelf te kiezen. Dat levert haar niet alleen problemen met haar ouders op, maar ook een nieuwe vriendschap. Ze raakt namelijk al vrij snel bevriend met Riverdale High School’s nieuwe studente Veronica. Betty is overigens de jongste dochter van Alice en Hal Cooper. Polly is haar zus en Chic is haar lang verloren broer.

Over actrice Lili Reinhart

Lili Pauline Reinhart is 21 jaar oud en geboren in Cleveland, Ohio in de Verenigde Staten. Ze werd op 13 september 1996 geboren. Sinds 2008 is Lili werkzaam als actrice. Alhoewel ze vooral bekend is geworden vanwege haar rol als Betty Cooper in Riverdale, heeft ze ook al de nodige andere rollen gehad. Zo had ze een aantal jaar geleden al een gastrol in Law & Order en was ze te zien in The Good Neighbor, Miss Stevens, Forever’s End en meer.

Lili Reinhart werd in 2013 genomineerd voor een Breakthrough Performance Award tijdens New York VisionFest voor zijn rol in The First Hope. Ook won ze in 2017 twee Teen Choice Awards. Eén als Choice Breakout TV Star en één voor Choice TV Ship (samen met medespeler Cole Sprouse).