Archie Andrews Riverdale

Archie Andrews

Archie Andrews, volledige naam Archibald Andrews, wordt gespeeld door KJ Apa. Archie is dé hoofdpersoon in Riverdale. In de serie volgen we we alles wat hij en zijn beste vrienden Jughead Jones en Betty Cooper en vriendin Veronica doen.

Archie Andrews uit Riverdale

Archie Andrews is één van de studenten aan Riverdale High School. Hij is de zoon van Fred en Mary Andrews en zijn ouders zijn niet meer bij elkaar. Sinds de scheiding wordt Archie opgevoed door zijn vader. Als hij niet bezig is met school, is hij graag bij zijn vrienden te vinden of is hij aan het bouwen aan zijn muziekcarrière of bezig met football. Betty en Archie kennen elkaar al van jongs af aan. Ze wonen naast elkaar en zij heeft gevoelens ontwikkeld voor Archie. Als zij daar voor uitkomt, blijkt Archie zeker niet hetzelfde te voelen. Sterker nog, hij blijkt juist verliefd te zijn op Betty’s beste vriendin: de rijke Veronica die net naar Riverdale is verhuisd vanuit New York.

Archie heeft in Riverdale al heel wat meegemaakt. Zo zag hij zijn vader in Pop’s Chock’lit Shoppe neergeschoten worden door de Black Hood en was hij sindsdien volledig gefocust op het achterhalen van de identiteit van de Black Hood. In het derde seizoen staat Archie door een vies spel van Hiram Lodge zelf ineens terecht voor moord.

Over KJ Apa

Keneti James Fitzgerald Apa, beter bekend als KJ Apa, is 21 jaar oud en afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De acteur is vooral bekend geworden vanwege zijnr ol in Riverdale, maar heeft daarbuiten ook al de nodige rolletjes gehad. Zijn carrière als acteur begon eigenlijk in 2013 toen hij als Kane Jenkins te zien was in de Nieuw-Zeelandse prime-time soap opera Shortland Sheet. Twee jaar lang had hij daar een vaste rol. In 2016 volgde vervolgens een rolletje in The Cul De Sac als Jack en in 2017 kwam hij bij Riverdale terecht. Dat is zijn echte doorbraak gebleken. Hij werd zelfs al genomineerd voor meerdere awards en won in 2017 zelfs de Breakthrough Performance Award.

Het drukke schema van Riverdale zorgt er echter ook voor dat KJ Apa niet veel tijd over heeft om andere rollen aan te nemen. Desondanks zien we hem in 2018 nog als Chris in The Hate U Give en in 2019 als Griffin in The Last Summer. Al zijn vrije dagen probeert hij te gebruiken voor andere rollen.